Error while installation mysql-server

Warning: Unable to start the server.
Created symlink /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/mysql.service → /lib/systemd/system/mysql.service.
Job for mysql.service failed because a fatal signal was delivered to the control process.
See “systemctl status mysql.service” and “journalctl -xe” for details.
invoke-rc.d: initscript mysql, action “start” failed.
● mysql.service - MySQL Community Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/mysql.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: activating (auto-restart) (Result: signal) since Mon 2023-12-11 18:06:46 UTC; 28ms ago
Process: 43379 ExecStartPre=/usr/share/mysql/mysql-systemd-start pre (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 43397 ExecStart=/usr/sbin/mysqld (code=killed, signal=KILL)
Main PID: 43397 (code=killed, signal=KILL)
Status: “Server startup in progress”
dpkg: error processing package mysql-server-8.0 (–configure):
installed mysql-server-8.0 package post-installation script subprocess returned error exit status 1
Setting up libcgi-pm-perl (4.46-1) …
Setting up libhtml-template-perl (2.97-1) …
dpkg: dependency problems prevent configuration of mysql-server:
mysql-server depends on mysql-server-8.0; however:
Package mysql-server-8.0 is not configured yet.

dpkg: error processing package mysql-server (–configure):
dependency problems - leaving unconfigured
Setting up libcgi-fast-perl (1:2.15-1) …
No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure.
Processing triggers for systemd (245.4-4ubuntu3.22) …
Processing triggers for man-db (2.9.1-1) …
Processing triggers for libc-bin (2.31-0ubuntu9.14) …
Errors were encountered while processing:
mysql-server-8.0
mysql-server
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

If you’re looking for some help, it’s important to provide as much context as possible so that people can assist you:

  • What’s your URL?
  • What version of Ghost are you using?
  • What configuration?
  • What browser?
  • What errors or information do you see in the console?
  • What steps could someone else take to reproduce the issue you’re having?

Thanks! :blush: